Kousky oloupané rebarbory povaříme s cukrem ve vodě a necháme vychladit.
Pokud máme rádi skořici, můžeme ochutit mletou skořicí.
Když je rebarbora měkká, máme kompot hotový.
Konzumovat ho můžeme teplý i studený.
Ovšem spotřebovat je ho nutné co nejdříve.
TIP
Pokud slijeme vodu, na obsah dáme šlehačku, posypeme ořechy, čokoládou nebo skořicí, máme výborný pohár.
3 komentáře u „Vařený kompot z reveně“
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Jako děti jsme dostávali pruty rebarbory od souseda a baštili jsme jí jen tak a moc nám chutnala. Teď máme rebarboru na zahrádce a dělám z ní i kompot i koláče. Máme jí moc rádi. Super je v létě udělaný kompot dát pořádně vychladit a pak je moc dobré osvěžení. Chutná i dětem.
Výborný je s rebarborou i štrúdl:
4 stonky rebarbory, 100 g cukru, 75 g kokosu, 1 lžička škrobu, citronová kůra
Rebarboru nakrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady. Mladší a menší stonky loupat nemusíme. Zůstane hezká růžová barva. Vyválené těsto posypeme kokosem místo strouhankou, srolujeme a upečeme :-).