Vyzkoušejte moje tipy do kuchyně, které používáma mohu doporučit.
- zelenina neztratí barvu, pokud ji budeme vařit bez pokličky, nad párou nebo v parním hrnci
- aby párky při ohřívání nepraskly, přidáme do vody trochu mléka
- pokud přesolíme, přidáme syrový brambor, krajíc chleba nebo lžíci másla
- marmeláda se nebude kazit, pokud vypláchneme skleničky rumem
- hovězí maso dřív změkne, přidáme-li panáka rumu
- do palačinek přidáme trochu sodovky nebo rumu, budou nadýchané
- smažák nevyteče, když ho obalíme dvakrát
- zdravější řízky bez oleje smažte na pečícím papíře
- škraloupu na mléce se zbavíte, když dáte do hrnku kostku ledu
- knedlíky – místo mléka do kvásku dejte šlehačku, budou lepší
- při smažení olej neprská, přidáte-li trochu soli
- při smažení cibulky přidejte trošku mouky, bude zlatavá a dřív hotová
- domácí Míša – tvaroh + zakysaná smetana + cukr, smícháme a dáme do mrazáku
- bramboráky nenasáknou tukem, když do těsta přidáme trochu strouhanky
- rychleji uvařené brambory, pokud jsou nakrájeny na malé kostky a ponořené do vody, aby nevykukovaly, víc vody ne
- nové brambory napřed namočíme do slané vody, lépe se zbavuje slupka
Rady a tipy našich babiček
Oceníme, až budeme taky v jejich věku.
Občas je dobré se nad nimi zamyslet a také se jimi řídit. Nejsou totiž na škodu.
- Jak jednou ukážeš, že něco umíš a můžeš, tak příště „musíš“ (osvědčeno, jednou jsem ostříhala manžela a dělám to celý život, upekla jsem dort a peču pro všechny stále)
- Malé děti – malé starosti, velké děti – velké starosti. Prostě starosti celý život.
- Když je umyté nádobí a uklizená linka, je vlastně uklizen celý byt
- Pokud něco funguje, je zbytečné to měnit
- Rčení – za dobrotu na žebrotu, se mockrát vyplnilo
- Dočkej času jako husa klasu – babi, proč mám nosit košilku, když mě nic nebolí; a najednou rada, nad kterou se mávne rukou, záda bolí a zase to říkáme dál svým dětem, které to také pochopí až při bolesti
- Dívejte se na svět také očima jiných
- Nevzdávej se, než hodit vše za hlavu, napřed to zkus
- O všechno popros a za všechno poděkuj, to bychom měli děti učit odmalička
- Uměj naslouchat druhým, než odpovíš
- Co zaseješ, to sklidíš a s poctivostí nejdál dojdeš
Zkušenosti lidi naučily, že ne vždy se oplácí dobro dobrem, a nekončí vše dobře jako v pohádkách. Neměli bychom být neteční a občas vystoupit z davu a udělat něco dobrého pro druhé, i kdyby to byl jen úsměv na podrážděnou prodavačku. I ta mohla mít zrovna špatný den.
Jeden komentář u “Tipy a rady do kuchyně”
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Hodně Vašich rad používám, a něco vyzkouším.