Uvařte si pravý domácí med z pampelišky
Suroviny
300 květů pampelišky
1 litr vody
1 kg cukru
1 citrón
Postup
- květy vložíme do hrnce s vodou a citrónem, povaříme asi 5 minut
- druhý den přecedíme přes pláténko, přidáme cukr a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud se tekutina nezačne táhnout
- poté naplníme skleničky a uzavřeme
- pak je otočíme dnem vzhůru, aby chytla víčka
3 komentáře u „Pampeliškový med pro zdraví“
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Letos si ho určitě udělám.
Moc ráda sedím na zahradě mezi rozkvetlými pampeliškami.
Pampeliškový med jsem už mockrát dělala, je výborný. Od doby, co ho dělá snacha, už ho dělat nemusím, protože ho dostanu :-). Taky nevím, jak bych s holí poskakovala po louce :-).
Dělám ho řadu let každý rok, protože u nás je velice oblíbený, dělám ho ze 4 dávek a do květů přidávám citron i pomeranč, rozkrojený na čtvrtky. Přidává to tomu medu zajímavou chuť.